SKŁADNIKI:
300
g mąki
2 łyżeczki drożdży instant
3
szklanki wody
350
g cukini
2
jajka
40
g startego Parmezanu
oliwa
z oliwek extra-vergine
1
łyżeczka soli
szczypta
pieprzu
WYKONANIE:
Cukinię pokroić na małe kawałki, wrzucić do garnka i dodać oliwy z oliwek extra-vergine, pół szklanki wody i szczyptę pieprzu. Gotować tak długo, aż cukini będą chrupiące i pozostawić do ostygnięcia.
Tymczasem, mąkę wsypać do miski, zrobić wgłębienie i dodać suche drożdże, sół i resztę wody.
Dobrze wyrobić ciasto ręką, tak aby było gładkie (około 15 minut). Dodać więcej mąki lub wody w zależności od konsystencji ciasta.
Rozwałkować ciasto i ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem.
Dodać jajka do cukinii i wlać do ciasta. Posypać startym Parmezanem i skropić oliwą z oliwek. Piec w temperaturze 200 ° przez 30 minut, i ... smacznego;)