Szybki i łatwy przepis (bez jajek, masła i mleka!) na bardzo pyszne babeczki:)
200 g mąki
250 g cukru
100 g gorzkiej czekolady
1 jogurt
½ łyżeczki proszku do pieczenia
4,5 łyżki oliwy z oliwek
pół szklanki wody
2 gruszki
250 g cukru
100 g gorzkiej czekolady
1 jogurt
½ łyżeczki proszku do pieczenia
4,5 łyżki oliwy z oliwek
pół szklanki wody
2 gruszki
WYKONANIE:
W podwójnej kotła rozpuścić czekoladę.
Gruszki obrać i pokroić na małe kawałki.
Suche składniki wymieszać w misce: przesiać mąkę i dodać cukier i proszek do pieczenia.
Osobno mokre składniki - czyli czekoladę, jogurt, oliwę z oliwek extra-vergine, wodę i groszki.
Połączyć wszystkie składniki, wyłożyć nimi foremki do babeczek i piec w 180 stopni około 30 minut.
INGREDIENTI (per 12 tortini):Gruszki obrać i pokroić na małe kawałki.
Suche składniki wymieszać w misce: przesiać mąkę i dodać cukier i proszek do pieczenia.
Osobno mokre składniki - czyli czekoladę, jogurt, oliwę z oliwek extra-vergine, wodę i groszki.
Połączyć wszystkie składniki, wyłożyć nimi foremki do babeczek i piec w 180 stopni około 30 minut.
~~~~~~
VERSIONE IN ITALIANO
200 gr di farina
250 gr di zucchero
100 gr di cioccolato fondente
1 yogurt
½ bustina di lievito per dolci
4,5 cucchiai di olio
mezzo biecchiere d'acqua
2 pere
PROCEDIMENTO:
Sciogliete il cioccolato a bagnomaria.
Sbucciate le pere, tagliatele a pezzetti
Mescolate gli ingredienti secchi in una ciotola: setacciate la farina e aggiungete lo zucchero e il lievito.
Separatamente gli ingredienti umidi - ovvero cioccolato, jogurt, olio, acqua e pere.
Unire tutti gli ingredienti, versarli nei pirottini da muffin e cuocere per circa 30 minuti ad una temperatura di 180 gradi.
Sbucciate le pere, tagliatele a pezzetti
Mescolate gli ingredienti secchi in una ciotola: setacciate la farina e aggiungete lo zucchero e il lievito.
Separatamente gli ingredienti umidi - ovvero cioccolato, jogurt, olio, acqua e pere.
Unire tutti gli ingredienti, versarli nei pirottini da muffin e cuocere per circa 30 minuti ad una temperatura di 180 gradi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz