poniedziałek, 27 lutego 2012

PASTA AL TONNO – makaron z tuńczykiem

Przepis na szybkie i pyszne makaronu!
Ricetta per una pasta veloce e sfiziosa!


SKŁADNIKI (4 porcje):
400 g makaronu
oliwa z oliwek
papryczka
1 szalotka
1 puszka tuńczyka


WYKONANIE:
Wrzuć makaron do gotującej się osolonej wody.
Tymczasem, szalotki obrać i drobno posiekać. Na patelni, rozgrzać trochę oleju i podsmażyć szalotkę z odrobiną paprycki. Gdy szalotka będzie prawie rozpuszczona, dodać tuńczyk.
Gdy makaron będzie ugotowany, przerzuć go na patelnię i przyrumieniać.
Podawaj bardzo gorące... smacznego! ;)


~~~~~~
WERSJA PO WŁOSKU


INGREDIENTI (per 4 persone):
400 gr di farfalle
olio extra-vergine di oliva
peperoncino
1 scalogno
1 scatoletta di tonno

PROCEDIMENTO:
Non appena l'acqua bolle, buttate la pasta. Nel frattempo, sbucciate lo scalogno, tagliatelo finemente e fatelo rosolare in padella con un po' di olio e un pizzico di peperoncino. Quando lo scalogno si sarà praticamente sciolto, aggiungete il tonno.
Quando la pasta sarà cotta, scolatela e saltate in padella. Servite immediatamente, in modo che sia ben calda... buon appetito! ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...