SKŁADNIKI:
3
szkl. mąki
3/4
szkl. cukru
1
łyżeczka cukru waniliowego
1
łyżeczka proszku do pieczenia
1
jajko
180
g miękkiego masła
1
tabliczka białej czekolady
WYKONANIE:
W
dużej misce utrzeć cukier, cukier waniliowy i masło. Następnie
dodać jajko.
W
osobnej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i dodać do
masy maślanej.
Zagnieść
ciasto i schłodzić w lodówce na około 30 minut.
Po
tym czasie, rozwałkować ciasto i foremką
wycinać kształty.
Piec
około 20 minut w temperaturze ca. 180 stopni i ostudzić. Roztopić
białą czekoladę i polewać nią ciastka.
~~~~~~~
VERSIONE IN ITALIANO:
INGREDIENTI:
3
tazze di farina
3/4
tazza di zucchero
1
cucchiaino di zucchero a velo
1
cucchiaino di lievito per dolci
1
uovo
180
g di burro morbido
1
tavoletta di cioccolato bianco
PROCEDIMENTO:
In
una ciotola ben capiente montate il burro con lo zucchero e lo
zucchero a velo. Successivamente aggiungete l'uovo.
In
un'altra ciotola mescolate la farina e il lievito e aggiungete il
burro e lo zucchero precedentemente lavorati. Impastate la pasta e
ponetela in frigo per circa 30 minuti affinché si
raffreddi. Trascorso
questo tempo, stendete la pasta e tagliate i biscotti con la formina. Cuocete
per circa 20 minuti a 180 gradi e lasciate raffreddare. Sciogliete la
cioccolata bianca e cospargete i biscotti.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz