SKŁADNIKI (na 4 porcje):
400 g makaronu
3 pomidory
oliwki
3 parówki (małe)
1 szczypta sół
1 szczypta pieprzu
oliwa z oliwek extra-vergine
400 g makaronu
3 pomidory
oliwki
3 parówki (małe)
1 szczypta sół
1 szczypta pieprzu
oliwa z oliwek extra-vergine
WYKONANIE:
Makaron ugotować "al dente" w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić dodając trochę oliwy extra vergine, aby zapobiec sklejaniu się.
Wrzuć pokrojone w paski pomidory do makaronu, dodać sół, pieprz, oliwki i parówki pokrojone na plasterki e dobrze wymieszać.
Wrzuć pokrojone w paski pomidory do makaronu, dodać sół, pieprz, oliwki i parówki pokrojone na plasterki e dobrze wymieszać.
~~~~~~
VERSIONE IN ITALIANO
INGREDIENTI (per 4 persone):
400 gr di pasta
3 pomodori
olive
3 würstel (piccoli)
1 pizzico di sale
1 pizzico di pepe
olio extra-vergine d'oliva
PROCEDIMENTO:
Cuocete la pasta, scolatela e lasciatela raffreddare. Per fare in modo che non diventi collosa, versateci un filo d'olio.
Aggiungete alla pasta i pomodori tagliati a fette, il sale, il pepe, le olive e i wurstel tagliati a rondelle.
Uwielbiam makaron w każdej postaci!!!! Pewnie skorzystam i z tego przepisu!!
OdpowiedzUsuńNo to mam nadzieję że Ci się spodoba:) A wkrótce inne włoskie potrawy z makaronu;)
OdpowiedzUsuń