środa, 5 października 2011

MUFFIN PRIMAVERA – wiosenne babeczki


SKŁADNIKI (na 12 sztuk):
300 g mąki
1 saszetka proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
1 szczypta pieprzu
3 łyżki startego Parmezanu
2 jajka
4 łyżki oliwy z oliwek extra-vergine
Speck
1 puszka groszku
100 g pokrojonego w kostkę sera



WYKONANIE

Suche składniki wymieszać w misce - cyli mąkę, proszek, sól, pieprz i Parmezan.
Osobno mokre składniki - czyli jajka, oliwę z oliwek extra-vergine, Speck, groszek i ser.
Połączyć składniki, wyłożyć nimi foremki do babeczek i piec w 180 stopni około 25 minut.


~~~~~
VERSIONE IN ITALIANO

INGREDIENTI (per 12 muffin):
300 gr di farina
1 bustina di lievito salato
1 cucchiaino di sale
1 pizzico di pepe
3 cucchiai di Parmigiano
2 uova
4 cucchiai di olio extra-vergine di oliva
Speck
un barattolo di piselli
100 g di formaggio tagliato a cubetti

PROCEDIMENTO:
Mescolare gli ingredienti secchi in una ciotola - ovvero farina, lievito, sale, pepe e Parmigiano. Separatamente gli ingredienti umidi - ovvero le uova, l'olio, lo Speck, i piselli e il formaggio.
Unire gli ingredienti, versarli nei pirottini da muffin e cuocere per circa 25 minuti ad una temperatura di 180 gradi.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...