środa, 2 maja 2012

Słownictwo: MENU


MENU = Menu
ANTIPASTI FREDDI = Zakąski zimne
ANTIPASTI CALDI = Zakąski ciepłe
SNACK = Przekąski
PRIMI PIATTI= Pierwsze danie
MINESTRE E ZUPPE = Zupy
SECONDI PIATTI = Drugie danie
PIATTI A BASE DI CARNE = Potrawy mięsne
PESCE = Ryby
VERDURE = Jarzyny
CONTORNI = Dodatki
FORMAGGI = Sery
DESSERT/DOLCI = Desery
TORTE E DOLCI AL FORNO = Ciasto
FRUTTA = Owoce
LISTA DELLE BEVANDE = Napoje
VINI = Wina
BEVANDE ALCOLICHE = Napoje alkoholowe
BEVANDE ANALCOLICHE = Napoje bezalkoholowe
BEVANDE CALDE = Napoje gorące
BEVANDE FRESCHE = Napoje chłodnie

COME LO DESIDERA? = Jak państwo sobie życzą?

AL FORNO = upieczony
ALLA GRIGLIA = z grilla
AL VAPORE = na parze
ARROSTO = usmażony
BEN COTTO = dobrze wypieczony
BOLLITO = gotowany
GRATINATO = zapiekany
STUFATO = duszony

2 komentarze:

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...