czwartek, 3 listopada 2011

Co trzeba mieć zawsze w kuchni?

Znajdziecie tu wszystkie składniki!


Podstawowe składniki
Mąka
Cukier
Cukier puder
Jajka
Mleka UHT
Proszeku do pieczenia
Drożdże piwne
Sól
Sól gruboziarnista
Sezonowe warzywa i owoce

Do smażenia
Olej z nasion
Oliwa z oliwek extra-vergine
Do przyprawiania...
Oliwa z oliwek extra-vergine
Ocet winny
Sos pomidorowy (na makaron)
Papryczka chili, pieprz, curry, cynamon, gałka muszkatołowa, oregano, szafran

Do sałatek...
Warzywa z puszki: ciecierzyca, fasola, groch, soczewica
Kukurydza konserwowa
Tuńczyk w puszce
Warzywa konserwowe (w oleju i w ocet)
Majonez

ZAWSZE w spiżarni!
Makaron (długie, krótkie, małe)
A też...
Ryż
I.. dlaczego nie?
Kus-kus

Może na aperitif...
Krojonego chleba

Do pieczenia ciast...
Ciastka
Kakao w proszku
Czekolada
Rozprzestrzeniania krem z orzechów laskowych (Nutella)
Miód
Dżemy
Suszone owoce: migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzeszkami piniowymi, suszone śliwki, rodzynek, suszone morele
Konfetti dekoracyjne cukru
Owoce w syropie

Zawsze po obiedzie...
Kawa
Do picia z mięsem...
Wino czerwone
Do picia z ryb...
Wino białe
A na relaks...
Saszetki herbaty



The pictures of this post have been found on web. In case of a copyright violation, please contact me and I'll remove them immediatly.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...