wtorek, 27 grudnia 2011

Na moim stole w święta Bożego Narodzenia 2011!

I już po Świętach!
Mam nadzieję, że Święta dały Wam dużo radości i szczęścia!
A to tak było na moim stole w dzień Bożego Narodzenia: oto kilka zdjęć dla Was:)
A jak to było w Polsce?

A teraz zaczynamy odliczanie do Nowego Roku!
Wszyscy gotowi, aby za kilka dni rozpocząć Nowy Rok?;)




"Cappelletti" - tradycyjne włoskie pierożki z nadzieniem serowym, podawane w bulionie. Na koniec całość posypuje się tartym Parmezanem.




"Zampone" - kiełbasa z wieprzowych nóżek, podawana z soczewicą



 "Arrosto di carne" - pieczone mięso (kapłon i wieprzowina)


A oto.. Panettone! Już mówiłam, że we Włoszech nie ma Bożego Narodzenia bez Panettone (czytaj więcej tu)


A tutaj "Kranz" z bakaliami: to bardzo pyszne ciasto!


Oto kolejny deser: słodycze z czekoladą i bakaliami.



1 komentarz:

  1. Pyszności! U nas w wigilię jada się zupę grzybową lub czerwony barszcz z uszkami( coś takiego jak te pierożki) czyli podobnie! A w Boże Narodzenie mięsa pieczone, pasztety ... oj za dużo tego jedzenia!

    OdpowiedzUsuń

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...