I już po Świętach!
Mam nadzieję, że Święta dały Wam dużo radości i szczęścia!
A to tak było na moim stole w dzień Bożego Narodzenia: oto kilka zdjęć dla Was:)
A jak to było w Polsce?
A jak to było w Polsce?
A teraz zaczynamy odliczanie do Nowego Roku!
Wszyscy gotowi, aby za kilka dni rozpocząć Nowy Rok?;)
"Cappelletti" - tradycyjne włoskie pierożki z nadzieniem serowym, podawane w bulionie. Na koniec całość posypuje się tartym Parmezanem.
"Zampone" - kiełbasa z wieprzowych nóżek, podawana z soczewicą
"Arrosto di carne" - pieczone mięso (kapłon i wieprzowina)
A oto.. Panettone! Już mówiłam, że we Włoszech nie ma Bożego Narodzenia bez Panettone (czytaj więcej tu)
A tutaj "Kranz" z bakaliami: to bardzo pyszne ciasto!
Oto kolejny deser: słodycze z czekoladą i bakaliami.
Pyszności! U nas w wigilię jada się zupę grzybową lub czerwony barszcz z uszkami( coś takiego jak te pierożki) czyli podobnie! A w Boże Narodzenie mięsa pieczone, pasztety ... oj za dużo tego jedzenia!
OdpowiedzUsuń